EUR/USD, meningen verschillen

De gestage daling van EURUSD sinds begin mei (1,39) was al vanaf drie weken geleden (1,34) in een versnelling geraakt, maar na de renteverlaging door de ECB van gisteren is het paar helemaal van de rand van de afgrond gevallen. Momenteel een halve cent onder de 1,30.
grafiek EUR/USD
Gezien het feit dat deze daling in de afgelopen maandrapportage zeker niet de gemiddelde verwachting was is het interessant om te kijken of er al partijen zijn bij wie dit tot aanpassingen leidt.
ING heeft nog geen nieuwe update van hun maandelijkse FX Outlook (komt een dezer dagen) maar schrijft wel in hun FX Daily vandaag dat EURUSD mogelijk in september al naar een niveau rond de 1,27 kan dalen, met een minieme kans op zelfs 1,24. Trigger daarvoor is een mogelijke bullish aanpassing in de Fed retoriek op de vergadering van 17 september aanstaande.
Rabo hanteert ook nog de outlook van twee weken geleden, met een verwachting van 1,3050 op eind 2014 en 1,28 op 12 maanden. In hun ochtendbericht van vandaag schrijven ze dat “nogmaals een sterk werkloosheidscijfer de koers dichter bij hun middellange termijndoel van 1,28 zou brengen en dat dan de reden zou zijn voor een aanpassing van hun verwachting” Ondanks dat het werkloosheidscijfer tegenviel (142k t.o.v. 215k verwacht) en EURUSD onveranderd op 1,2970 bleef lijkt het me de vraag of Rabo toch aan bovengenoemde verwachtingen gaat vasthouden.

Follow me