Verkiezingsuitslag bepaalt koers van Indiase Rupee

In het consensus rapport van April is CIBC positiever over de verwachte sterkte van de Indiase Rupee dan Scotiabank.
Een beter vooruitzicht voor het begrotingstekort, verbeterde lopende rekening en lagere Consumenten Prijs Index heeft, na de verzwakking van vorig jaar, voor een opverende koers van de Rupee gezorgd. Hoewel de op dit moment plaatsvindende verkiezingen tot voorzichtigheid manen bij al te optimistische begrotingsverwachtingen verwacht CIBC een koers onderin de 60,0 – 63,0 range, nl 61,0 over een half jaar en 60,5 op een jaar tijd.
Scotiabank noemt dezelfde oorzaken voor het opveren van de Rupee, en verwacht dat het naar neutraal terugbrengen van asset allocaties door buitenlandse investeerders verdere ondersteuning zal bieden. Desondanks voorziet Scotiabank een verzwakking van de Rupee tegen de USD tot 0,65 aan het einde van het jaar. Reden hiervoor is de naar hun mening te optimistisch ingeprijsde, BJP gunstige en bedrijfsvriendelijke verkiezingsuitslag. Als gevolg hiervan zal de Rupee na de huidige verkiezingen een stapje terugdoen.

Follow me