Speelt AUD in blessuretijd?

Consensus verwachting voor aud/usd is een lagere koers op termijn. Volgens ING beweegt de AUD zich vooralsnog volhardend op een hoog niveau tov de USD maar is een verzwakking van de AUD te verwachten naar 0,87 over een half jaar en 0,85 op een jaar. Redenen daarvoor zijn drieledig: onzekerheid over economische groei, mogelijke corporate defaults in China en uiteindelijk normalisering van het monetaire beleid in de US. Op dit moment ligt de spotkoers net onder de 0,94 en lijkt 0,85 als koersdoel nog erg ver weg.
Scotiabank ziet ook een verzwakking van de AUD in het verschiet, maar slechts tot 0,88 over een half jaar en 0,89 op een jaar. Zij stellen dat de RBA (centrale bank van Australie) minder moeite lijkt te hebben met het huidige niveau van de AUD dan in december j.l. maar zien evengoed een negatieve impact vanuit China.

Follow me