Gaat de lift omhoog of naar beneden voor usd/cad?

In het consensusrapport van April zijn er twee tegengestelde meningen te noteren over usd/cad.
Volgens CIBC heeft een lagere usd/cad de beste papieren, volgens ING een hogere. De argumenten van CIBC zijn als volgt: Neerwaartse druk op de inflatie is recent afgenomen, sterkere export naar een aantrekkende Amerikaanse economie en tevens herstel van de vraag vanuit China naar commodities in de tweede helft van dit jaar. Dit resulteert in een verwachting van 1.08 op het jaareinde.
De argumenten van ING zijn: De neerwaartse druk op de inflatie is weliswaar afgenomen maar renteverhoging valt op zijn vroegst halverwege volgend jaar te verwachten. Daarbij zorgen de achterblijvende export en achterblijvende investeringen voor een zeer beperkte prijsdruk. Dit geeft mogelijkheid voor een verzwakkende Loonie tegenover de US Dollar, en dus een koersstijging van usd/cad naar 1,13 over een half jaar en 1,15 op een jaar tijd.

Follow me