De Braziliaanse Real naar verwachting zwakker tegenover de US Dollar

Naar verwachting zal de huidige sterkte van de Braziliaanse Real niet voortduren dit jaar. Belangrijkste factor bij het verzwakken van de Real is het verwachte gebrek aan fiscale discipline. CIBC verwacht dat een stijgende rente (Selic) op korte termijn nog steun zal geven en ziet usd/brl mogelijk naar 2,14 zakken. Gedurende het jaar echter zullen zorgen om de houdbaarheid van de overheidsfinancien de overhand krijgen. Neerwaartse bijstelling van de kredietwaardigheid en een stijging van usd/brl naar een niveau van 2,45 zijn dan het logische gevolg. ING verwacht dat de stijgende rent de koers van de Real voorlopig op zijn best stabiel zal houden. Na de WK voetbal voorzien zij een snelle stijging van usd/brl naar 2,55. Er is dus overeenstemming over de lange termijn richting, alleen verschillen de meningen iets voor de korte termijn.

Follow me